Βλέπετε μια παλιά εκδήλωση. Η πώληση εισιτηρίων έχει κλείσει.
Έχετε ήδη λογαριασμό;
Ο Λογαριασμός μου

Ο ρόλος Ελλάδας & Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις

Electra Metropolis Hotel

2 Οκτωβρίου 2017, 13:30-18:00

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ως το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς δεξαμενής σκέψης της ΙΑΕΕ, με έδρα στις ΗΠΑ και παραρτήματα σε όλες τις σημαντικές από πλευράς Ενέργειας χώρες του κόσμου, η ΗΑΕΕ (www.haee.gr) ενημερώνει και διευκολύνει σε πάγια βάση τη διεθνή κοινότητα και τους επενδυτές περί  των υπό διερεύνηση, αλλά και των ήδη υλοποιούμενων προγραμμάτων τα οποία αφορούν στους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Live Streaming

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο σε live streaming πατήστε εδώ.

 

Η παρατηρούμενη κατακόρυφη αύξηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για επενδυτικά προγράμματα όπως ο EastMed, EuroAsia Interconnector, IGB, Σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης, ΤΑΡ, καθώς και η επικείμενη έναρξη ερευνών για νέα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο από γνωστές εταιρείες του εξωτερικού όπως πολύ πιθανόν η Exxon Mobil, Total, Edison κλπ,. απαιτούν συνεχή ενημέρωση των διεθνών παραγόντων και ευρύτερη προβολή στο εξωτερικό. 

Το παράδειγμα της Κύπρου, που πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σαν "οδικός χάρτης" για την ελληνική Πολιτεία και αγορά, θα  αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης  προσοχής και μελέτης. Τα σχέδια και τρέχοντα προγράμματα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της Energean Oil & Gas και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενδιαφέρουν άμεσα τους ξένους επενδυτές και θα εξεταστούν λεπτομερώς, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τις ανάλογες δραστηριότητες στην Κύπρο.

Περισσότεροι από δεκαπέντε (15) ειδικοί θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους για τον γεωστρατηγικό και εμπορικό κλίμα και μέλλον της Ελλάδας  και της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας και θα εξεταστεί ο  ρόλος των γειτονικών χωρών, όπως της Τουρκίας, Ισραήλ,  Λιβάνου, Αιγύπτου και των λοιπών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.